Tietoa

sukituksesta

Mitä sukitus tarkoittaa?

Sukitus on putken sisäpuolinen viemärisaneeraus.

Se toteutetaan kyllästämällä polyesterisukka ja polyesterihaarayhteet 2-komponenttimassalla, joka asennetaan vanhan viemäriputken sisäpuolelle. Lattiakaivot sanerataan asentamalla Linerdrain-lattiakaivon insertti tai vaihtoehtoisesti lattiakaivo pinnoitetaan 2-komponettimassalla ja asennetaan uusi huulloslevy huolto-/tarkistustulpalla.

Lopputulos on uusi saumaton, itsekantava putki, haarayhteiden ansiosta saadaan haarakohtiin tuplavahvuus, joka takaa kestävän putken.

Soveltuvuus

Sukitus soveltuu niin omakotitaloille, rivi- ja kerrostaloille kuin myös maanalaisiin putkistoihin ja teollisuussovelluksiin.

Sukitus soveltuu erityyppisille putkimateriaaleille, kuten valurautaputkiin, muoviputkiin, betoniputkiin, sadevesiputkiin ja kupariputkin 50-300mm asti.

Kriittisimmät kohteet ovat ne missä viemäriputkisto on saavuttanut teknisen käyttöiän, joka on 35-50 vuotta.

Viemärisaneeraus kannattaa tehdä ajoissa tai ainakin tarkistuttaa viemärien kunto, jotta välttyy riskeiltä. Yleisin riski on vesivahinko joita sattuu yli 36000 vuodessa. Vesivahinko voi olla myös piilevä, jolloin vahinko aiheuttaa huomaamatta vaurioita talon rakenteisiin. Vuoto voi myös aiheuttaa home- ja mikrobivaurioita, joista helposti muodostuu sisäilmaongelmia.

Sukitus vastaan ruiskuvalu

 • Sukituksen ”sukka” on polyesteri-huopasukka, joka kyllästetään epoxyllä.

Ruiskupinnoitus on massa, joka levitetään ruiskuttamalla tai harjaamalla.

 • ”Sukka” ammutaan paineilman avulla vanhan putken sisälle (vanha putki toimii muottina). Sukitus takaa tasaisen ja sileän lopputuloksen.

Ruiskuvalun pinta on mahdotonta saada tasaiseksi. Ruiskumassa valuu vaakaviemäreissä pohjaan ja pystyosissa alaspäin.

 • Sukitusmenetelmässä haarakohtiin asennetaan haarayhde, joka antaa kaksinkertaisen suojan haastaviin kohtiin. ”Sukka” on siis saumaton ja tasapaksu.

Ruiskuvalussa haarakohtien taitteisiin jää helposti ohut kerros. Viemäreiden epätasainen pinta kerää likaa ja tukkii viemäreitä.

 • ”Sukka” korjaa vanhat reiät sekä halkeamat.

Ruiskuvalu ei korjaa reikiä tai halkeamia täydellisesti. Ruiskupinta voi haljeta lämpölaajenemisesta.

 • Sukituksen arvioitu kestoikä on 40-50 vuotta.

Ruiskupinnoituksen / ruiskuvalun arvioitu kestoikä vaihtelee 10-40 vuoden välillä.

Sukitussanastoa >

 

putket-mod.jpg

Sukitetut putket

Sukitusmenetelmän edut

 • Nopea saneerausmenetelmä. Esimerkiksi omakotitalon sukitus kestää noin 3-5 päivää
 • Rakenteita ja vesieristyksiä ei rikota ja kaikki työ tehdään ilman kaivuutöitä
 • Asukasystävällinen, siisti, vaivaton. Asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois kotoaan remontin ajaksi. Toimitamme asukaille väliaikaisen wc:n, myös vedet ovat käytössä. Ainoastaan viemärit ovat pois käytöstä remontin ajan.
 • Korjaa vanhan viemärin reiät ja halkeamat ja on tasalaatuinen joka kohdasta.
 • Laatu ja kestävyys: Käytämme laadukkaita tuotteita. Viemäriliittymissä käytettävät haarayhteet ovat tehdasvalmisteisia, joilla saavutetaan paras mahdollinen lopputulos.
 • Pitkä takuu. Sukitettu putki vastaa uutta putkea, joten annamme sukittamillemme putkille 15 vuoden vuotamattomuustakuun ja putkelle lisää ikää noin 50 vuotta.
 • Edullisuus: Omakotitalon sukitus kustantaa keskimäärin noin 8000-18000 euroa, josta työn osuus on kotitalousvähennyskelpoista.

kaivo_1.jpg

Kaivo

linerdrain.jpg

Linerdrain

kaivo_korotus.jpg

Korokerengas